“A Scout smiles and whistles under all circumstances.”

- Robert Baden-Powell

Chcete poznat opravdové přátelství? Zkusit co je opravdový hlad ? Sáhnout si na dno svých sil, nebo se jen pohodově zabavit o víkendu bez nároku na vítězství? Tak pojďte přežít na Přežití!

Termín: 19.5.2017 - 21.5.2017

Více informací:

Co je to Přežití?

Kultovní zlínsko-skautí soutěž malých týmů (nejen skautských), které chtějí zapracovat nejen na své fyzické a psychické odolnosti, ale zároveň chtějí zjistit, jak na tom jsou aktuálně fyzicky i psychicky. Přežití vyhrávají silné svaly, silná vůle a silné osobní pouto mezi členy týmu.

Po prvním dnu přežívání většina účastníků zjistí, že jde především o to, aby přežili až do konce nehledě na pořadí, protože nejde pouze o to, dostat se včas do cíle, ale také je nutné projít velké množství bodů, splnit spoustu Úkolů a vyrovnat se situací, že o trase a úkolech, které vás čekají, do poslední chvíle nic nevíte.

Jednou z nejtěžších věcí na Přežití je fér hra. Zůstat čestný vůči soupeřům, svému týmu i vůči sobě, přestože mě nikdo nekontroluje. Přežití má svá pravidla, jejichž základem je především fair play a závazek vyhnout se blbým „flignám“, jak to jen jde. To neznamená nepřemýšlet nad novými a originálními řešeními úkolů. Jde o to, abyste se vyhnuli všemu tomu, co byste u druhých považovali za podraz a s čím už během realizace máte vnitřní problém typu: „asi bychom to takhle dělat neměli.“ Znění úkolů se snaží být většinou co nejvíce blbuvzdorné. Leč i organizátor je pouze člověk :-D

Lidé, kteří se Přežití se ctí zúčastnili, si odnáší nejen silnější pouto se svými kamarády z týmu, ale získávají nové pouto i se všemi těmi, kteří se již Přežití kdy účastnili. Každý si totiž vzpomíná na sdílené chvíle hladu, zoufalství a vyčerpání, stejně jako radost z překonaných nástrah. Možná znáte postavy dobrodruhů z televize či knih (J. Pavlíček, B. Grylls a další). Vězte, že až pro Vás Přežití skončí, nebudete skoupí zařadit se mezi tyto celebrity, stejně jako mezi ostatní Velké Borce, kteří se Přežití kdy účastnili.